Online Markteing

Egy cég weboldal nélkül lassan lehúzhatja a redőnyt

2018.01.26

Talán kicsit túlzásnak tűnhet ez a cím, de ha jobban belegondolunk ez az állítás egyáltalán nem áll távol a valóságtól. Kivéve persze, ha olyan terméket gyártasz vagy olyan szolgáltatást nyújtasz, amely elég, ha csak a környezetben élőkhöz jut el, vagy ha a törzsvendégeid anyagilag maximálisan kiszolgálnak.
Ha Te nem ebben a „szerencsés” helyzetben vagy, akkor ideje, hogy hozz egy döntést, és kérj ajánlatot néhány webdesignertől, webfejlesztőtől egy weblap elkészítésére.

A lényeg, hogy a most felnővő generáció számára az a cég, aki nem képviselteti magát az online világban is, gyakorlatilag nem létezik.
De nem kell ahhoz feltétlenül az Y vagy Z generációhoz tartozni, hogy belássuk, erre egyre nagyobb az igény. Induljunk ki abból, hogy nincs annál idegesítőbb (na jó, azért van), amikor fontos lenne valami információhoz azonnal hozzájutni egy adott cégről, de ez a cég csak az offline világban létezik. Például egy éttermet keresünk egy családi alkalomhoz és amelyikről jókat hallottunk, azt nem találjuk az interneten. Vagy tovább megyek, megtaláljuk, de csak egy facebookoldalt, ahol nincsenek fent az árak vagy az étlap. Nagy rá az esély, hogy ebben a helyzetben sokan mégsem választják ezt az éttermet, hanem biztosra mennek és azt választják, amelyről pontos információkat, esetleg véleményeket találnak. Számtalan ilyen példát fel tudnék sorolni, de azt gondolom, hogy ezekkel más is találkozik.

Egy weboldal új szinergiákat, vevőket, ügyfeleket, bevételnövekedést, kooperációkat stb. hozhat, amelyek hosszútávon garantálhatják a cég fejlődését és fennmaradását.

Januárban a K&H és a Google Magyarország által közösen szervezett Google Digital Workshop eseményen többek között arról is szó esett, hogy a kis- és középvállalati szektorban csupán minden második vállalkozás rendelkezik saját weboldallal és nagyjából a cégek harmada nem él a marketing tevékenységek lehetőségeivel.

„A digitalizáció egyszerre jelent kihívást és lehetőséget a kkv-szektornak, amivel egyelőre kevés cég él. Ezt mutatja a Deloitte felmérése, amely szerint a cégek több mint felének (56%) honlapja sincs, további 29% pedig semmilyen marketing tevékenységet nem végez. Összességében a kkv-k durván feléről mondható el, hogy digitálisan aktívak, tehát bőven van még hova fejlődni ezen a téren. Ezért rendeztük meg a Google Magyarországgal közösen a több állomásos Google Digital Workshop részét képző Digitális Üzleti Tippek eseménysorozatot, ahol hasznos információkkal és tanácsokkal láttuk el a digitális fejlődésre nyitott vállalkozásokat” – hangzott el Kovács Viktor Zoltántól, a K&H kkv marketing főosztályvezetőjétől.

A kis- és középvállalatok 2018-as évi tervei közé érdemes beiktatni egy saját, mobilra optimalizált weboldal létrehozását és az ehhez szinte már kötelezően hozzátartozó online marketing szolgáltatást, ez az a befektetés, amely a jövőre nézve többszörösen megtérül.

Online Marketing és Webdesign specialista
Stummer Renáta

Üdvözöllek az ID Marketing Blogon!

Felismerni az online jelenlét fontosságát és lépést tartani a digitális fejlődéssel olyan piaci előny, amellyel magunk mögött tarthatjuk versenytársainkat. A digitális forradalom egyre inkább átírja a cégek mindennapjait, nem válogat tevékenység és cégméret között, ez az, amelyhez előbb vagy utóbb minden vállalatnak alkalmazkodnia kell.

A fenti megállapításaim inspiráltak abban, hogy megosszam gondolataimat, tapasztalataimat azokkal a kisvállalati tulajdonosokkal, akik úgy érzik, hogy ezt a témát nem kerülhetik el többé.

Stummer Renáta vagyok, közgazdász, online marketing és webdesign területre specializálódott kommunikációs szakértő.

Szívesen írok ezekben a témakörökben olyan bejegyzéseket, amelyek kis- és középvállalatok számára nyújthatnak segítséget az online fejlődéshez. Naprakész információkról, hírekről, újdonságokról, személyes tapasztalatokról szintén olvashatnak bejegyzéseim között a digitális világ érdeklődői.

„A marketinget megtanulni napok kérdése. Mesterévé válni - egy életen át tart.”
(Philip Kotler)